Calendari


EL CASAL L’ARREU PREPARA LA ÚLTIMA MARXA DE TORXES
divendres, 1 de setembre de 2017 13:40
Marxa_de_torxes._Ajuntament_2
L'acte reivindicatiu serà el diumenge 10 de setembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre

La Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa serà el punt d'inici de la 9a Marxa de Torxes per la Independència que se celebrarà a Mollerussa el diumenge 10 de setembre. Un acte que se celebra simultàniament a diferents municipis catalans per reivindicar la independència del poble català.

En aquest punt, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i el Casal l’Arreu amenitzaran l’inici de l’acte a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa amb una ballada de sardanes, balls de bastons i balls dels gegants de Mollerussa. Al toc de les 9 del vespre, començarà la marxa de torxes que recorrerà els carrers i places de la capital del Pla fins al Monument de la Senyera al parc municipal. En aquest punt, una representació de les associacions juvenils del Pla d’Urgell faran la lectura del manifest  “Tornem a Caminar” i també, es farà una crida a la mobilització i participació dels actes de la Diada del Sí per defensar el Referèndum de l’1 octubre de 2017. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular amb entrepans i beguda al preu de 5€.

Des de les entitats organitzadores, estem convençuts que la Marxa de Torxes per la Independència 2017 serà la última que farem per reclamar la llibertat del nostre poble. Perquè el proper 1 d’octubre votarem per construir la República Catalana. Les cadenes que ens han esclavitzat durant 300 anys, estan cedint davant la nostra empenta i determinació. La baula que definitivament ens obrirà el camí a la llibertat ja s'està esberlant. És qüestió d'un darrer esforç i d'una darrera estrebada.

Així mateix, des de l'organització es fa una crida a totes aquelles persones interessades en participar a la Marxa que es portin l'estelada de casa i les pengin als balcons. Des de l’ANC Pla d’Urgell, l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell i el Casal Popular l’Arreu, s'anima a famílies, entitats, associacions, partits i persones a títol individual a què participin en aquesta iniciativa popular per tal de sumar el màxim possible de persones en aquesta ferma aposta per la llibertat del nostre poble.
MarxaTorxes2017